Τα κοινωνικά δίκτυα, ίσως το Α και το Ω στις μέρες μας

Ποια είναι η πρώτη σκέψη σας ή και κίνησή σας όταν ακούτε για ένα νέο προϊόν ή μια νέα υπηρεσία και ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα; Να το ψάξω στο Facebook, στο Instagram, στο Tik Tok ή να το googlάρω. Και αφού τελικά αποφασίζω να κατευθυνθώ αρχικά στην πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης, το Google, το πρώτο αποτέλεσμα της επιχείρησης που ψάχνω είναι πηγή από το Facebook!

Όποια πέτρα και αν σηκώσουμε, τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα μέρος της καθημερινότητάς μας είτε πρόκειται για την ψυχαγωγία μας αλλά είτε πρόκειται για πιο λειτουργικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα να αντλήσω πληροφορίες για μια εταιρεία ή για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Η χρήση τους είναι τόσο διαδεδομένη πλέον, όπου μπορούμε να βρούμε σχεδόν κάθε πιθανό καταναλωτή μέσω των κοινωνικών δικτύων. Αυτός είναι ίσως και ο κύριος λόγος που οι εταιρείες προσπαθούν να αξιοποιήσουν όσο μπορούν περισσότερο αυτήν την τεχνολογία.

Παρόλο αυτά όμως, πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να χειριστούμε όλες αυτές τις πλατφόρμες και τις δυνατότητες που μας παρέχουν; Πώς μπορώ να σιγουρευτώ ποια από αυτές θα μου προσφέρει ότι χρειάζομαι για το προϊόν μου και πώς μπορώ να ξέρω ότι θα βρω το κοινό που θέλω; Ας δούμε τις παρακάτω σύντομες συμβουλές

· Αναγνωρίζω το κοινό μου – Η πρώτη κίνηση αφορά στον προσδιορισμό του κοινού μου, των πιθανών καταναλωτών δηλαδή που θα είναι οι υποψήφιοι πελάτες μου. Για να πετύχω αυτό, θα πρέπει αρχικά να ορίσω τα δημογραφικά τους στοιχεία αλλά και τα ενδιαφέροντά τους που θα συνάδουν με αυτό που εγώ πουλάω.

· Καθορίζω τις πλατφόρμες που θα χρησιμοποιήσω – αφού έχω ορίσει το κοινό μου, θα πρέπει να το βρω μέσα στις προσφερόμενες πλατφόρμες. Ίσως ένας συνδυασμός κάποιων κοινωνικών δικτύων, μου επιτρέψει να έχω ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

· Δημιουργώ την στρατηγική μου – ή εναλλακτικά εφαρμόζω την στρατηγική που έχω ήδη χαράξει. Οργανικές αναρτήσεις, δημιουργία blog, σύσταση των προϊόντων μου ή των υπηρεσιών μου, προώθηση αρχικά για ακολούθους και έπειτα για άλλους σκοπούς θα αυξήσουν σταδιακά την επισκεψιμότητα στις σελίδες μου, την αλληλεπίδραση και τελικά θα έχω το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

· Καλλιεργήστε τις σχέσεις με τους πελάτες σας – να είστε εκεί γι’ αυτούς. Η απρόσωπη σελίδα δεν σημαίνει τίποτα για τον πελάτη, ο οποίος σκοπεύει να αγοράσει, άρα να πληρώσει. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να βρει ανταπόκριση σε ένα μήνυμα ή να mail καθώς η αλληλεπίδραση ανοικοδομεί την εμπιστοσύνη και διαμορφώνει τις σχέσεις σας με τους ακολούθους σας.

· Να είστε έτοιμοι για όλα – καλό θα ήταν να είστε ευπροσάρμοστοι και να παραμένετε ενημερωμένοι και να είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε προσαρμογή χρειάζεται. Τα κοινωνικά δίκτυα καθημερινά αλλάζουν, νέα δεδομένα μπαίνουν στην αγορά και οι δυνατότητές τους διαφοροποιούνται μέρα με τη μέρα.

· Παραμένω ενεργός – δηλαδή δημιουργώ ένα πλάνο δημοσιεύσεων και το ακολουθώ αναρτώντας υλικό όπως φωτογραφίες και κείμενο. Μπορεί να έχω προκαθορίσει το υλικό μου, ώστε να κερδίζω χρόνο πριν την κάθε ανάρτηση και όλες οι αναρτήσεις να αποτελούν μια λογική συνέχεια η μία της άλλης. Επίσης μπορώ να ορίσω τις αναρτήσεις μου έτσι ώστε να αυξήσω την κίνηση στην ιστοσελίδα μου ή στο e-shop μου και να μεταφέρω απευθείας τον καταναλωτή στο διαφημιζόμενο προϊόν.

Γενικότερα, τα κοινωνικά δίκτυα αυξάνονται σε σημασία ως ένα στοιχείο κατάταξης SEO. Είναι απαραίτητο να έχετε σελίδες της επιχείρησής σας, στις οποίες θα ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο και βέβαια αποτελούν μέρος της δημοφιλίας σας, ειδικά όταν έχετε περιεχόμενο που αξίζει να μοιραστεί με σκοπό να συζητηθεί. Όλα αυτά θα οδηγήσουν την μηχανή αναζήτησης της Google να κρίνει ως αξιόπιστη την ιστοσελίδα σας και να την κατατάξει υψηλότερα σε οργανικά αποτελέσματα που σημαίνει μεγαλύτερη αναγνώριση για την εταιρεία σας αλλά και περισσότερες δυνητικές πωλήσεις.

 

Εάν θέλετε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τα κοινωνικά σας δίκτυα, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@gaincontrol.eu για να το συζητήσουμε.