Πώς θα προσεγγίσω τον πελάτη μου; Έχω χαράξει στρατηγική marketing;

Η προσέγγιση των καταναλωτών, ίσως αποτελεί το πιο δύσκολο σκέλος εργασίας που πρέπει να πετύχει μια επιχείρηση. Ο πελάτης πρέπει να βρει σε εσάς αυτό που τον ενδιαφέρει, να δεθεί με το brand σας, να προσεγγιστεί με την στρατηγική του marketing που έχετε επιλέξει και ακολούθως να προχωρήσει σε αγορά του προϊόντος σας ή της υπηρεσίας σας.

Για να φτάσετε σε όλα αυτά, πρέπει να έχετε καταλήξει στην στρατηγική marketing, την τακτική εκείνη που θα δώσει χαρακτήρα στο προϊόν ή την υπηρεσία σας και κατ’ επέκταση να επικοινωνήσετε αυτήν την στρατηγική στο κοινό, δηλαδή στους υποψήφιους πελάτες σας!

Η επιλογή της σωστής στρατηγικής και παρουσίασης των προϊόντων ή της υπηρεσίας σας στο κοινό σας παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο! Σκεφτείτε ότι στις διαπροσωπικές μας σχέσεις χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να σχηματίσεις άποψη για έναν άνθρωπο που έχεις απέναντι σου… Έχετε σκεφτεί τί εντύπωση δίνουν τα προϊόντα σας στην ιστοσελίδα σας ή στα κοινωνικά σας δίκτυα και μάλιστα όταν βρίσκονται ανάμεσα σε τόσες άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες;

Εάν επιθυμείτε να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό αυτό που θα σας οδηγήσει εκεί είναι ο χαρακτήρας που θα δώσετε στο brand σας. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσετε τους πιθανούς πελάτες σας, θα διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό και ακριβώς έτσι θα πετύχετε επαναλαμβανόμενους πελάτες και επιπλέον word to mouth αξία της επιχείρησής σας.

Θέλετε να το συζητήσουμε;

Καλέστε μας ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@gaincontrol.eu