Δημιουργία περιεχομένου για τα Κοινωνικά Δίκτυα

Δημιουργία περιεχομένου για Social Media

 Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενισχύουν την προβολή, επιτρέποντας την προσέγγιση ενός κοινού χρησιμοποιώντας χρόνο και προσπάθεια. Δεν κοστίζει κάτι να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό προφίλ σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Είναι όμως γεγονός ότι το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τραβάει την προσοχή.

Το περιεχόμενο παίζει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων και αυτών της κοινωνικής δικτύωσης, όπως η αναγνώριση της επωνυμίας, η αφοσίωση στο κοινό και η δημιουργία δυνητικών πελατών. Σας επιτρέπει να εδραιώσετε τη θέση σας ως προορισμός για τους πελάτες σας, είτε πρόκειται για ψυχαγωγία, εκπαίδευση ή έμπνευση. 

Οι πελάτες σας χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να το κάνετε κι εσείς.

Η επιχείρησή σας πρέπει να είναι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα πρέπει να είστε συνεπείς ως προς αυτό. Για να πετύχετε ουσιαστική δέσμευση και να δημιουργήσετε ακόλουθους, πρέπει να δεσμευτείτε σε μια στρατηγική. Με αυτόν τον τρόπο, θα αλληλοεπιδράσετε με υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες, αναπτύσσοντας την επιχείρησή σας.

Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να απαντάτε συνεχώς σε μηνύματα, σχόλια, επισημάνσεις "μου αρέσει" και αναφορές. Αυτό αναλαμβάνουν οι ειδικοί της ομάδας της Gain Control.


Τι είναι ο Content Creator

Ο content creator (δημιουργός περιεχομένου) είναι ένα άτομο υπεύθυνο για τη δημιουργία και τη μεταφόρτωση περιεχομένου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί για διασκέδαση, πληροφόρηση ή προσέγγιση πελατών. Ένας δημιουργός περιεχομένου μπορεί να δημοσιεύσει σε μία ή περισσότερες πλατφόρμες. Διαχειρίζεται το γενικό περιεχόμενο, γράφει αναρτήσεις σύμφωνα με τη φωνή και τη στρατηγική μιας επωνυμίας ή ενός επαγγελματία και απαντά στους χρήστες και τους ακόλουθους.

Η διαχείριση ενός λογαριασμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης επωνυμίας απαιτεί πολλή δουλειά, χρόνο και αφοσίωση. Αν χρειαστεί οτιδήποτε να επιστήσει την προσοχή σας, θα φροντίσουμε να φτάσει σε εσάς. Διαφορετικά, θα φροντίσουμε για όλες τις ενέργειες και θα απλοποιήσουμε τον φόρτο εργασίας σας.

Η ομάδα της Gain Control μπορεί να σας βοηθήσει να παρέχετε ισχυρά και συνεπή μηνύματα για να αυξήσετε την ανάπτυξη και την ικανοποίηση των πελατών. Εάν θέλετε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να δουλέψουμε, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@gaincontrol.eu για να το συζητήσουμε.

 

#VirtualAssistant #VirtualServices #VA #SocialMedia #SocialMediaMarketing #SocialMediaManager #ContentCreator #GainControl #Instagram #Facebook #TikTok #Youtube #greekbrands #greekbusiness #greeksmallbusiness #greekvirtualassistants #outsourcedservices #smallbusinessgreece #cyprus #greece #επιχείρηση #επιχειρηματικότητα #digital 

Τα κοινωνικά δίκτυα, ίσως το Α και το Ω στις μέρες μας

Ποια είναι η πρώτη σκέψη σας ή και κίνησή σας όταν ακούτε για ένα νέο προϊόν ή μια νέα υπηρεσία και ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα; Να το ψάξω στο Facebook, στο Instagram, στο Tik Tok ή να το googlάρω. Και αφού τελικά αποφασίζω να κατευθυνθώ αρχικά στην πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης, το Google, το πρώτο αποτέλεσμα της επιχείρησης που ψάχνω είναι πηγή από το Facebook!

Όποια πέτρα και αν σηκώσουμε, τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα μέρος της καθημερινότητάς μας είτε πρόκειται για την ψυχαγωγία μας αλλά είτε πρόκειται για πιο λειτουργικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα να αντλήσω πληροφορίες για μια εταιρεία ή για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Η χρήση τους είναι τόσο διαδεδομένη πλέον, όπου μπορούμε να βρούμε σχεδόν κάθε πιθανό καταναλωτή μέσω των κοινωνικών δικτύων. Αυτός είναι ίσως και ο κύριος λόγος που οι εταιρείες προσπαθούν να αξιοποιήσουν όσο μπορούν περισσότερο αυτήν την τεχνολογία.

Παρόλο αυτά όμως, πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να χειριστούμε όλες αυτές τις πλατφόρμες και τις δυνατότητες που μας παρέχουν; Πώς μπορώ να σιγουρευτώ ποια από αυτές θα μου προσφέρει ότι χρειάζομαι για το προϊόν μου και πώς μπορώ να ξέρω ότι θα βρω το κοινό που θέλω; Ας δούμε τις παρακάτω σύντομες συμβουλές

· Αναγνωρίζω το κοινό μου – Η πρώτη κίνηση αφορά στον προσδιορισμό του κοινού μου, των πιθανών καταναλωτών δηλαδή που θα είναι οι υποψήφιοι πελάτες μου. Για να πετύχω αυτό, θα πρέπει αρχικά να ορίσω τα δημογραφικά τους στοιχεία αλλά και τα ενδιαφέροντά τους που θα συνάδουν με αυτό που εγώ πουλάω.

· Καθορίζω τις πλατφόρμες που θα χρησιμοποιήσω – αφού έχω ορίσει το κοινό μου, θα πρέπει να το βρω μέσα στις προσφερόμενες πλατφόρμες. Ίσως ένας συνδυασμός κάποιων κοινωνικών δικτύων, μου επιτρέψει να έχω ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

· Δημιουργώ την στρατηγική μου – ή εναλλακτικά εφαρμόζω την στρατηγική που έχω ήδη χαράξει. Οργανικές αναρτήσεις, δημιουργία blog, σύσταση των προϊόντων μου ή των υπηρεσιών μου, προώθηση αρχικά για ακολούθους και έπειτα για άλλους σκοπούς θα αυξήσουν σταδιακά την επισκεψιμότητα στις σελίδες μου, την αλληλεπίδραση και τελικά θα έχω το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

· Καλλιεργήστε τις σχέσεις με τους πελάτες σας – να είστε εκεί γι’ αυτούς. Η απρόσωπη σελίδα δεν σημαίνει τίποτα για τον πελάτη, ο οποίος σκοπεύει να αγοράσει, άρα να πληρώσει. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να βρει ανταπόκριση σε ένα μήνυμα ή να mail καθώς η αλληλεπίδραση ανοικοδομεί την εμπιστοσύνη και διαμορφώνει τις σχέσεις σας με τους ακολούθους σας.

· Να είστε έτοιμοι για όλα – καλό θα ήταν να είστε ευπροσάρμοστοι και να παραμένετε ενημερωμένοι και να είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε προσαρμογή χρειάζεται. Τα κοινωνικά δίκτυα καθημερινά αλλάζουν, νέα δεδομένα μπαίνουν στην αγορά και οι δυνατότητές τους διαφοροποιούνται μέρα με τη μέρα.

· Παραμένω ενεργός – δηλαδή δημιουργώ ένα πλάνο δημοσιεύσεων και το ακολουθώ αναρτώντας υλικό όπως φωτογραφίες και κείμενο. Μπορεί να έχω προκαθορίσει το υλικό μου, ώστε να κερδίζω χρόνο πριν την κάθε ανάρτηση και όλες οι αναρτήσεις να αποτελούν μια λογική συνέχεια η μία της άλλης. Επίσης μπορώ να ορίσω τις αναρτήσεις μου έτσι ώστε να αυξήσω την κίνηση στην ιστοσελίδα μου ή στο e-shop μου και να μεταφέρω απευθείας τον καταναλωτή στο διαφημιζόμενο προϊόν.

Γενικότερα, τα κοινωνικά δίκτυα αυξάνονται σε σημασία ως ένα στοιχείο κατάταξης SEO. Είναι απαραίτητο να έχετε σελίδες της επιχείρησής σας, στις οποίες θα ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο και βέβαια αποτελούν μέρος της δημοφιλίας σας, ειδικά όταν έχετε περιεχόμενο που αξίζει να μοιραστεί με σκοπό να συζητηθεί. Όλα αυτά θα οδηγήσουν την μηχανή αναζήτησης της Google να κρίνει ως αξιόπιστη την ιστοσελίδα σας και να την κατατάξει υψηλότερα σε οργανικά αποτελέσματα που σημαίνει μεγαλύτερη αναγνώριση για την εταιρεία σας αλλά και περισσότερες δυνητικές πωλήσεις.

 

Εάν θέλετε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για τα κοινωνικά σας δίκτυα, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@gaincontrol.eu για να το συζητήσουμε.

Το επόμενο βήμα: Διαφήμιση; Ποια μέσα να χρησιμοποιήσω;

Φτάνοντας σε αυτό το στάδιο, η διοίκηση μας μικρομεσαίας επιχείρησης έχει να βάλει κάτω πολλά δεδομένα και να συνυπολογίσει άλλα τόσα. Είναι τόσες πολλές οι επιλογές που δίνονται σήμερα, που σίγουρα θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη και πολλές ώρες συζήτησης μέχρι να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο προβολής, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό το πλάνο θα είναι το τελικό και δεν θα επιδέχεται προσαρμογές κατά την εξέλιξή του.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Η πιο σημαντική πληροφορία που θα πρέπει να έχει καθοριστεί πριν την όλη διαδικασία είναι πιο είναι το προϊόν μας και που στοχεύουμε; Έχοντας καθορίσει το κοινό που επιθυμούμε να προσεγγίσουμε, έχουμε φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο αγοραστικό μας κοινό αναγνωρίζοντάς το! Η στρατηγική μας θα πρέπει να βασιστεί σε αυτό το δεδομένο, δηλαδή ποια μέσα θα χρησιμοποιήσουμε για να προσεγγίσουμε αυτό το κοινό. Ή για να είμαστε σαφείς πιο μέσο παρακολουθεί το κοινό μας, ώστε να το επιλέξουμε για να διαφημιστούμε.

Προς στιγμήν αυτό που θα πρέπει να αποφύγουμε σε αυτό το στάδιο είναι οι προσωπικές μας προτιμήσεις. Για παράδειγμα εάν εγώ ακούω αποκλειστικά και μόνο αθλητικό ραδιόφωνο και θέλω η διαφήμισή μου να προβληθεί εκεί για να την ακούω εγώ ο ίδιος, θα πρέπει να το ξανασκεφτώ... Επιλέγοντας το μέσο που δεν ανταποκρίνεται στο προκαθορισμένο κοινό μου, σίγουρα δεν θα έχω το αναμενόμενο αποτέλεσμα και συνάμα ο προϋπολογισμός μου θα ζημιωθεί.

Άρα, πάμε να δούμε τις επιλογές που έχουμε ξεκινώντας με την παραδοσιακή διαφήμιση και πιο συγκεκριμένα με ενέργειες above the line:

· Τηλεόραση και ραδιόφωνο: αποτελούσαν μέχρι πρόσφατα τα μέσα που επέλεγαν οι περισσότερες διαφημιστικές εταιρείες και προτείναν στους πελάτες τους λόγω της αποτελεσματικότητάς τους. Αποτελούν μέσα που μπορούν να στοχεύσουν σε συγκεκριμένο κοινό και να δώσουν μετρήσιμη αποτελεσματικότητα.

· Έντυπα: αναφερόμαστε συνήθως σε εφημερίδες και περιοδικά και κλαδικά έντυπα. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί ο όγκος των διαφημίσεών τους, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι συνεχίζουν να έχουν πιστό και συνειδητοποιημένο αναγνωστικό κοινό. Τα έντυπα συνήθως λειτουργούν παράλληλα και συνοδευτικά με άλλα μέσα, ώστε να προσεγγιστεί το κοινό από διάφορες πηγές και έτσι να ενισχυθεί η διαφημιστική καμπάνια.

Στον αντίποδα οι ενέργειες below the line, όπως:

· Εκδηλώσεις: οι δράσεις αυτές μπορούν να χωριστούν σε πολλές υποκατηγορίες, όπως εκδηλώσεις B2B αλλά και η συμμετοχή σε εμπορικές και κλαδικές εκθέσεις, όπου απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες του είδους με σκοπό τις επιχειρηματικές σχέσεις και κατ’ επέκταση την χονδρική πώληση. Εκδηλώσεις Β2C με σκοπό να προσεγγιστούν απευθείας καταναλωτές, όπως συμμετοχές σε φεστιβάλ, εκθέσεις ανοιχτές στο κοινό, roadshows και δειγματοδιανομές προϊόντων. Οι δράσεις αυτές προσαρμόζονται αναλόγως με το προϊόν ή την υπηρεσία μας, το ακριβές κοινό που στοχεύουμε ηλικιακά, την περιοχή της χώρας που βρισκόμαστε ή ακόμα και την εποχή που επιλέγουμε να τρέξουμε την καμπάνια. Κι εδώ η σωστή επιλογή του κοινού μας, θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε τους αγοραστές μας. Οι όποιες δράσεις των εκδηλώσεων, συνοδεύονται πάντα από την κατάλληλη δόση δημοσιότητας και με αυτόν τον τρόπο γίνεται ακόμα πιο γνωστό το προϊόν μας και η υπηρεσίας μας.

Ώρα να εξετάσουμε την διαφήμιση στο διαδίκτυο. Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο!

· Digital advertising: μας συστήθηκε δειλά δειλά πριν μια περίπου δεκαετία και έχει τόσες δυνατότητες που είναι πιθανό να εξελίσσεται ακόμα και μέρα με τη μέρα. Η διαδικτυακή διαφήμιση μπορεί να επιτευχθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων, τα οποία χρησιμοποιούνται από το σχεδόν 50% του πληθυσμού παγκοσμίως (βάση έρευνας που διεξάχθηκε το 2021). Μέσω των κοινωνικών δικτύων το κοινό είναι ενεργό, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του άπειρες πληροφορίες, στις οποίες μπορεί να αλληλοεπιδράσει άρα κατ’ επέκταση και να αγοράσει.

Στο ίδιο πλαίσιο ανήκει και η διαφήμιση μέσω Google. Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης μας παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε δικά της εργαλεία έτσι ώστε να προβάλουμε τη διαφήμισή μας ακριβώς στο κοινό που επιθυμούμε. Είναι η στιγμή που ο χρήστης είναι χαλαρός, αναζητά κάτι στο Google και ακριβώς έτσι θα εμφανιστεί η δική μας διαφήμιση εφόσον οι λέξεις αναζήτησης συνάδουν.

Στα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω κοινωνικών δικτύων ή της Google συγκαταλέγεται το χαμηλό κόστος, το οποίο φυσικά μπορεί να αυξομειωθεί αναλόγως των αναγκών της επιχείρησης και η δυνατότητα να στοχεύσουμε σε πολύ συγκεκριμένο κοινό.

Σκεφτείτε τώρα, πιο απ’ όλα τα μέσα είναι ιδανικό για τις δικές σας ανάγκες; Με ποιόν τρόπο θα προσεγγίσετε πιο άμεσα και οικονομικά το κοινό που σας ενδιαφέρει; Ή μήπως καλύτερα να αρχίσουμε από τον καθορισμό του κοινού σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@gaincontrol.eu για να τα συζητήσουμε!

Γιατί να διαφημίσω την εταιρεία μου και τα προϊόντα μου; Τι είναι το πλάνο marketing;

Γιατί να διαφημιστώ; Πώς να διαφημιστώ και ποια μέσα να χρησιμοποιήσω, τα διαδικτυακά ή τα παραδοσιακά; Τι μηνύματα πρέπει να μεταφέρω στο κοινό και τι περιεχόμενο να προβάλλω; Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spot, καταχωρήσεις, αφίσες και poster, banners, documentary, travelogue ή μήπως μικρά και σύντομα βίντεο;

Καταλαβαίνουμε… πολλές πληροφορίες! Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των αναγκών σας αλλά και των στόχων σας μέσω ενός πλάνου marketing θα συμβάλει στην σταδιακή ανάπτυξη των προκαθορισμένων σκοπών σας.

Επιπλέον είμαστε σε θέση να ετοιμάσουμε τον προγραμματισμό του διαφημιστικού σας πλάνου, πάντα βάση του προωθούμενου προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, σύμφωνα με το κοινό που στοχεύετε αλλά και φυσικά εντός του διαθέσιμου προϋπολογισμού σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε το προσαρμοσμένο πλάνο marketing για την δική σας επιχείρηση στο info@gaincontrol.eu

 

Πώς θα προσεγγίσω τον πελάτη μου; Έχω χαράξει στρατηγική marketing;

Η προσέγγιση των καταναλωτών, ίσως αποτελεί το πιο δύσκολο σκέλος εργασίας που πρέπει να πετύχει μια επιχείρηση. Ο πελάτης πρέπει να βρει σε εσάς αυτό που τον ενδιαφέρει, να δεθεί με το brand σας, να προσεγγιστεί με την στρατηγική του marketing που έχετε επιλέξει και ακολούθως να προχωρήσει σε αγορά του προϊόντος σας ή της υπηρεσίας σας.

Για να φτάσετε σε όλα αυτά, πρέπει να έχετε καταλήξει στην στρατηγική marketing, την τακτική εκείνη που θα δώσει χαρακτήρα στο προϊόν ή την υπηρεσία σας και κατ’ επέκταση να επικοινωνήσετε αυτήν την στρατηγική στο κοινό, δηλαδή στους υποψήφιους πελάτες σας!

Η επιλογή της σωστής στρατηγικής και παρουσίασης των προϊόντων ή της υπηρεσίας σας στο κοινό σας παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο! Σκεφτείτε ότι στις διαπροσωπικές μας σχέσεις χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να σχηματίσεις άποψη για έναν άνθρωπο που έχεις απέναντι σου… Έχετε σκεφτεί τί εντύπωση δίνουν τα προϊόντα σας στην ιστοσελίδα σας ή στα κοινωνικά σας δίκτυα και μάλιστα όταν βρίσκονται ανάμεσα σε τόσες άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες;

Εάν επιθυμείτε να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό αυτό που θα σας οδηγήσει εκεί είναι ο χαρακτήρας που θα δώσετε στο brand σας. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσετε τους πιθανούς πελάτες σας, θα διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό και ακριβώς έτσι θα πετύχετε επαναλαμβανόμενους πελάτες και επιπλέον word to mouth αξία της επιχείρησής σας.

Θέλετε να το συζητήσουμε;

Καλέστε μας ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@gaincontrol.eu